Over ons

Over Kverneland Group 

Kverneland Group is een toonaangevend internationaal bedrijf dat landbouwmachines en -diensten ontwikkelt, produceert en distribueert evenals implementaties, elektronische oplossingen en digitale diensten.

Wij zijn Kverneland Group

Productiviteit, efficiëntie en duurzaamheid zijn 3 belangrijke principes in de hedendaagse landbouw, die ons er elke dag toe aanzetten om onze landbouwwerktuigentechnologie voortdurend verder te ontwikkelen. Kverneland Group biedt een innovatief assortiment van grond- en zaaimachines, voeder- en balenmachines, strooi- en spuitapparatuur, elektronische oplossingen en digitale landbouwdiensten voor landbouwtractoren en werktuigen.

Sterke focus op de professionele landbouwgemeenschap

Sterke focus op innovatie stelt ons in staat om een uniek en breed assortiment van hoge kwaliteit te  bieden. Kverneland Group biedt een uitgebreid pakket gericht op de professionele landbouwgemeenschap, met betrekking tot grond- en zaaimachines, voeder- en balenuitrusting, strooier, sproei- en elektronische oplossingen voor landbouwtrekkers en machines.

Kverneland Group heeft eigen fabrieken en verkooporganisaties

De fabrieken van Kverneland Group bevinden zich in Noorwegen, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Nederland, Italië, Rusland en China. De groep heeft eigen verkooporganisaties in 17 landen en exporteert naar nog eens 60 landen. Eind 2022 had Kverneland Group 2.859 werknemers, waarvan 80% buiten Noorwegen werkte.

Een lang gerespecteerde traditie

De geschiedenis van Kverneland gaat terug tot 1879 toen de oprichter, Ole Gabriel Kverneland, een smidse bouwde om zeisen te producteren. Dit vond plaats in het dorp Kvernaland bij Stavanger in Noorwegen. Later begon O.G. Kverneland met de productie van kleine ploegen. Kverneland bleef een familiebedrijf en werd beheerd totdat het bedrijf beursgenoteerd werd in 1983.

Groei door acquisities

Sinds het midden van de jaren negentig is Kverneland Group aanzienlijk uitgebreid als gevolg van acquisities van een aantal bekende fabrikanten van landbouwwerktuigen.

Kverneland Groups Visie

Een toonaangevende leverancier zijn van intelligente en efficiënte landbouwsystemen die bijdragen aan duurzame landbouw, ten dienste van de groeiende wereldbevolking.

2019 - 140 jaar in bedrijf zijn

Kverneland Group vierde zijn bedrijfsjubileum; 140 jaar een toonaangevend internationaal bedrijf zijn dat landbouwmachines en -diensten ontwikkelt, produceert en distribueert.

2022 - Kverneland Group neemt ROC over

Kverneland Group verwerft 80% van de aandelen in ROC S.R.L. gevestigd in Italië. ROC is een wereldwijde pionier op het gebied van de ontwikkeling en productie van fusies, waarmee de strategische betrokkenheid van Kverneland Group bij de hooi en voederoogst verder wordt versterkt

Waarmee kan ik u helpen?